Vier wordt vijf, Standard nu ook thuis gelijk tegen STVV

27 april - 20:11
16

De reeks van gelijkspelen van Standard is zaterdag weer wat langer geworden. De Rouches geraakten thuis niet voorbij STVV. In Luik stond er na 90 minuten 1-1 op het bord.

Standard blijft in de Play-Offs op zoek naar een overwinning. Tegen STVV kwam die er ook niet. De thuisploeg moest al snel achtervolgen. Doelman Suzuki zette de aanval op. Het eindstation was Ogawa, die in twee tijden Epolo wist te verslaan. Daarna bleef het aan beide kanten wachten op kansen. Bij Standard werd Djenepo nog voor de rust vervangen.

Pas in het begin van de tweede helft werd Standard echt gevaarlijk. STVV ontsnapte tot twee keer toe in de eerste vijf minuten van de tweede periode. De verdiende gelijkmaker viel er iets voorbij het uur. Panzo kopte raak na een corner. Even later mocht bij STVV Steuckers invallen. 45 seconden later moest hij alweer geblesseerd naar de kant.

In het slot van de partij kreeg Janssens de bal nog tegen de hand. De scheidsrechter legde de bal op de stip, maar na een tussenkomst van de VAR kreeg Standard dan toch geen penalty. Meteen daarna klonk het laatste fluitsignaal. Zo speelde Standard voor de vijfde keer op rij.

In de stand verandert er niet veel door het gelijkspel tussen Standard en STVV. De Kanaries tellen nu 28 punten. Standard blijft achter met 22 punten. KAA Gent (36 punten), de leider van de Europe Play-Offs, komt zaterdag nog in actie tegen KVC Westerlo (17 punten)