DE TIEN: De cliënten van makelaar Mino Raiola, die al 20 miljoen euro verdiende

DE TIEN: De cliënten van makelaar Mino Raiola, die al 20 miljoen euro verdiende

19-08-2016 18:01

De bekendste voetbalmakelaar is ongetwijfeld Jorge Mendes, manager van onder andere Cristiano Ronaldo. De man van deze transferperiode is echter Mino Raiola. De Nederlandse Italiaan, die begon te werken als pizzabakker, verdiende deze zomer al ongeveer 20 miljoen euro aan commissies en is nog lang niet uitgehandeld.

1. Paul Pogba
De Franse superster stapte deze zomer voor 105 miljoen euro over van Juventus naar Manchester United en is het nieuwe prijsbeest van Raiola.

2. Romelu Lukaku
Raiola is de reden dat Juventus en Manchester United zo vaak met Lukaku in verband gebracht worden. De Rode Duivel is een van de volgende spelers die de manager aan de man wil brengen.

3. Henrikh Mkhitaryan
Ook deze Azeri maakte deze zomer de verstap naar Manchester United. Borussia Dortmund kreeg maar liefst 42 miljoen euro voor de flankaanvaller en ook daarvan ging een deel naar Raiola.

4. Blaise Matuidi
De Franse international zag door zijn goed Europees Kampioenschap zijn marktwaarde fors stijgen, maar blijft voorlopig bij PSG.

5. Giacomo Bonaventura
AC Milan is een van de geliefkoosde clubs van Raiola. Hij bracht ze ooit Zlatan Ibrahimovic, Mark van Bommel en Robinho en is sindsdien kind aan huis. Zo regelde hij in 2014 ook de transfer van deze Italiaanse international.

6. Zlatan Ibrahimovic
De Zweed zit nog steeds in de portefeuille van de makelaar. Hij is een van de drie toptransfers die deze zomer door Raiola in Manchester belandden en nog steeds een van zijn uithangborden.

7. Mario Balotelli
Dat het enfant-terrible bij Ajax genoemd wordt, is uiteraard geen toeval. Door zijn Nederlandse afkomst heeft Raiola veel contacten bij de Amsterdammers.

8. Gregory van der Wiel
De Nederlander kreeg enkele jaren terug door Raiola een toptransfer van Ajax naar PSG. Deze zomer trok hij naar Fenerbahce om zijn carrière opnieuw te lanceren.

9. Omar El Kaddouri
De Marokkaanse Belg trok op zijn 18e van Anderlecht naar Italië en rekent daar al al die tijd op de raad van Mino Raiola.

10. Roman Ferber
De 23-jarige speler van Charleroi is een verrassende naam in de portefeuille van de makelaar en samen met Albian Muzaqi (KRC Genk) de enige speler uit de Jupiler Pro League die op Raiola rekent voor zijn zaken.