OFFICIEEL: Paars-wit huurt gezochte aanvaller van Dynamo Kiev

OFFICIEEL: Paars-wit huurt gezochte aanvaller van Dynamo Kiev

04-08-2016 14:33

RSC Anderlecht is er eindelijk in geslaagd een spits aan het spelersbestand toe te voegen. De overgang van Lukasz Teodorczyk hing al een tijdje in de lucht en is donderdag officieel bevestigd door Dynamo Kiev. Anderlecht huurt de Pool voor één seizoen van de Oekraïense topclub.

De Brusselaars waren al geruime tijd op zoek naar een nieuwe centrumspits. Stefano Okaka, vorig jaar nog topschutter van paars-wit, vertoeft door strubbelingen met trainer René Weiler immers in de B-kern, terwijl Idrissa Sylla en Nathan Kabasele nog niet wisten te overtuigen tijdens het seizoensbegin.

Met Teodorczyk krijgt Weiler nu eindelijk zijn gevraagde diepe spits. Anderlecht huurt de 25-jarige Pool voor één seizoen van Dynamo Kiev. Uit eerdere berichten viel af te leiden dat Anderlecht een aankoopoptie zou bedongen hebben tijdens de onderhandelingen, maar op de officiële website van Dynamo is daarvan geen sprake.

Doelpuntenmaker
Hoe dan ook haalt de Belgische recordkampioen een goalgetter in huis. In het seizoen 2013-2014 brak Teodorczyk door bij Lech Poznan, waar hij 24 keer wist te scoren. Het leverde hem een mooie transfer naar Kiev op. Hoewel de aanvaller in de Oekraïense hoofdstad nooit onbetwist basisspeler was, zette hij in twee seizoenen toch zestien keer de netten bol.