'Anderlecht laat oog vallen op Poolse spits als vervanger van Okaka'

'Anderlecht laat oog vallen op Poolse spits als vervanger van Okaka'

30-07-2016 07:03
2

Anderlecht gaat zaterdagavond op de eerste speeldag op bezoek bij Royal Excel Moeskroen. Paars-wit speelt zonder Stefano Okaka. De spits werd vanwege overgewicht en een ruzie met trainer René Weiler naar de B-kern gestuurd. Hij mag zelfs vertrekken van het bestuur.

Herman Van Holsbeeck bevestigde dat aan Het Nieuwsblad. De manager wil snel een extra aanvaller halen. ''Door de zaak-Okaka hebben we maar één ervaren spits meer: Sylla. Okaka moet werken om terug te keren, maar we halen sowieso nog een snelle aanvaller. Liefst al voor de laatste Champions League-voorrondes half augustus, als we ons kwalificeren tegen Ros­tov.' Of dat betekent dat Okaka weg mag? Ja, voor de juiste prijs'', klinkt het duidelijk.

De Brusselaars kregen inmiddels al de nodige spitsen aangeboden. RSCA zou met name de Pool Mariusz Stepinski interessant vinden. De 21-jarige aanvaller staat in zijn geboorteland nu nog onder contract bij Ruch Chorzow. De drievoudig international van Polen scoorde het afgelopen seizoen zestien goals in de competitie.