'Westerlo heeft Congolese international beet na lange strijd'

'Westerlo heeft Congolese international beet na lange strijd'

25-07-2016 09:02

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Sylver Ganvoula mag zich eindelijk een speler van Westerlo noemen. Hij mag zondag tegen Standard zijn eerste officiële wedstrijd spelen voor Westerlo.

Ganvoula had zijn contract opgezegd bij het Turkse Elazigspor, maar de Turken lieten het daar niet bij. Hij had namelijk getekend tot de zomer van 2018. Toen Ganvoula tekende bij Westerlo greep de club dan ook in, maar nu heeft Westerlo toestemming gekregen om hem op te stellen: dat meldt Het Nieuwsblad. Hij heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Ganvoula moet bij Westerlo de opvolger worden van Frédéric Gounongbe, want die is vertrokken naar Engeland. De amper 20-jarige Ganvoula speelde naast voor Elazigspor ook al voor Raja Casablanca, een topclub in Marokko. Verder werd hij ook al verschillende keren geselecteerd voor het nationale elftal van Congo. Het bestuur van Westerlo verwacht dan ook veel van deze nieuwe spits, die net op tijd speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen Standard.