Columnist geeft KBVB één groot advies: 'De Engelsen zijn nóg niet uitgelachen'

Columnist geeft KBVB één groot advies: 'De Engelsen zijn nóg niet uitgelachen'

23-07-2016 18:53

De Koninklijke Belgische Voetbalbond is nog steeds op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hier en daar viel de naam van Louis van Gaal. Niet iedereen zou opgezet zijn met die keuze. Ook niet Nico Dijkshoorn.

In zijn column in Het Nieuwsblad is de Nederlander duidelijk. Van Gaal mag de nieuwe bondscoach niet worden. "Op de Turkse bevolking na kiest men niet graag uit volle borst voor een leider met dictatoriale trekken. Als je Louis van Gaal kiest als trainer, dan betekent dat vooral dat je minimaal een jaar op een bankje zit te luisteren naar zijn basisidee over de mensheid", klinkt het.

"Hij noemt dat zelf: Het Totale Mens-principe. De kern van die filosofie is: ken alle geboortedata van de spelers uit je hoofd. Ik heb hem een paar keer voorbij zien komen, Louis van Gaal als de gedroomde nationale coach voor België."

"Het enige wat ik als voordeel kan bedenken, is dat hij niet slechts tweetalig is, maar ongeveer iedere taal ter wereld beheerst. In zijn eigen hoofd dan. De Engelsen zijn nóg niet uitgelachen. Louis verzon daar per week, door knullig gebruik van het Engels, zeven nieuwe spreekwoorden", aldus Dijkshoorn.