'Mourinho stuurt acht spelers weg, ook Januzaj moet vrezen'

'Mourinho stuurt acht spelers weg, ook Januzaj moet vrezen'

10-07-2016 07:45

Boulevardkrant The Sun voorziet een grote schoonmaak bij Manchester United. José Mourinho is van plan om liefst acht spelers de deur uit te werken deze zomer. Juan Mata en Bastian Schweinsteiger zijn de meest opvallende namen, en ook voor Adnan Januzaj lijkt het sprookje over.

The Special One wil met een selectie van maximaal 23 spelers werken en dus moeten er koppen rollen. Daarbij: als Mourinho de komst van Juventus-ster Paul Pogba deze zomer inderdaad wil afronden - de Fransman heeft een prijskaartje van 120 miljoen euro - moeten er éérst spelers verkocht worden. United gaf al ruim zeventig miljoen euro aan transfersommen uit aan Henrikh Mkhitaryan en Eric Bailly.  Ook Zlatan Ibrahimovic werd ingelijfd. 

Januzaj is volgens The Sun dus één van de spelers die voor 1 september moet vertrekken, zijn toekomst is onduidelijk. Andere spelers hebben echter wel al perspectieven. Schweinsteiger zou in de belangstelling staan van Paris Saint-Germain en met Everton en Valencia wordt gesproken over een transfer van spelmaker Mata. Ook Marcos Rojo, Morgan Schneiderlin en Memphis moeten vrezen. De identiteit van de overige twee spelers is nog niet bekend.