Negentienjarige in doel bij Standard: “Ik stond hier omdat ik het verdiende”

Negentienjarige in doel bij Standard: “Ik stond hier omdat ik het verdiende”

28 april - 12:46
1

Matthieu Epolo maakte afgelopen duel zijn debuut als doelman voor Standard in de wedstrijd tegen Sint-Truiden VV. Ondanks de ingewikkelde situatie bij de club genoot hij van zijn eerste optreden tussen de sticks. De Belgische keeper is negentien jaar jong.

Hij beschreef zijn gevoel als "positieve stress" en benadrukte de steun die hij kreeg van zijn teamgenoten en supporters. Hoewel hij slechts twee dagen voor de wedstrijd te horen kreeg dat hij zou spelen, voelde Epolo zich vereerd.

"Misschien staan we er momenteel slecht voor, maar Standard is nog steeds een geweldige club. Eén van de grootste in België”, klinkt het bij Epolo, geciteerd door RTBF. Het mogelijke vertrek van Arnaud Bodart, die afgelopen weekend geblesseerd raakte, opent mogelijk perspectieven voor Epolo om zijn positie als eerste doelman te versterken. 

“Als ik zaterdag op het veld stond, was dat omdat ik het verdiende. Het is geen cadeau", klinkt het bij de doelman. Epolo moest zich één keer omdraaien. Het eerste schot wist de doelman nog te keren, maar de rebound kon hij niet voorkomen. "Ik kan het niet zeggen, maar ik kijk thuis met mijn ouders naar mijn wedstrijd", vertelt de jonge doelman.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.