Welshe bondscoach vol vertrouwen: We kennen België door en door

Welshe bondscoach vol vertrouwen: "We kennen België door en door"

30-06-2016 16:01

Daags voor de confrontatie met de Rode Duivels heeft Welsh bondscoach Chris Coleman een persconferentie gegeven. Coleman probeert de druk zo veel mogelijk van zijn elftal weg te houden, maar kijkt de kwartfinale wel met vertrouwen tegemoet: "De Belgen liggen ons goed".

Eerst en vooral legt de bondscoach de druk bij de Rode Duivels. "Zelf willen we niet te veel belang hechten aan de impact van deze wedstrijd, ook al is het de belangrijkste voor ons land sinds 1958. Onze opdracht bestaat er gewoonweg in te genieten van deze wedstrijd. We zitten als underdog in een fantastische positie", vindt hij. 

Coleman toont dan ook respect voor het Belgische elftal. "België is één van de beste nationale teams ter wereld", vindt hij. De bondscoach heeft echter vertrouwen in een goede afloop. "Ze liggen ons goed en we kennen ze door en door. Als onze defensie op punt staat, zijn we moeilijk te verslaan voor hen. In Cardiff hebben we ze geklopt en we gaan vrijdag dezelfde tactiek proberen toepassen."

Blessure Vertonghen
Ook in het Welshe kamp is het nieuws van de blessure van Jan Vertonghen al doorgedrongen. De Tottenham-verdediger moet hoogstwaarschijnlijk afhaken voor het duel. "Dat zou natuurlijk een aderlating zijn voor de Belgen", deelt Coleman mee. "Ook al zullen we daarom onze spelstijl niet veranderen. Maar nogmaals, zonder Vertonghen zal het een andere wedstrijd worden."