Lukaku hoopt op basisplaats: Maar als ik slecht speel, word ik afgeschoten

Lukaku hoopt op basisplaats: "Maar als ik slecht speel, word ik afgeschoten"

29-06-2016 18:54

Jordan Lukaku hoopt op een plekje in de basis tegen Wales. De linksback speelde nog geen minuut op het EK, maar door de schorsing van Thomas Vermaelen komt er vrijdagavond een plaatsje vrij in de defensie. Op het Belgische perspraatje ging hij ook wat dieper in op de transfergeruchten rond enkele Rode Duivels.

"Ik weet niet of ik zal starten", maakt Lukaku meteen duidelijk. "We hebben niet echt op posities getraind of geen wedstrijdjes gespeeld. Maar misschien maak ik wel wat meer kans omdat we niet de snelste verdedigers hebben. In vergelijking met Gareth Bale dan", vult de linksback aan. "Als ik zou mogen spelen, zou het alvast een grote kans zijn om me te tonen. Maar als ik slecht speel, word ik sowieso afgeschoten."

Hoe schat Lukaku Bale trouwens in? "Hij staat voor mij misschien nog net een trapje hoger dan Hazard. Hij speelt al langer op dat hoge niveau en op de belangrijke momenten staat Bale er altijd. Dat is bij Hazard niet constant het geval", verklaart hij. "Maar de staf zal een plan bedenken om Bale af te stoppen."

Transferperikelen
De voorbije dagen gonsde het in het Belgische kamp van de transfergeruchten rond Michy Batshuayi en Thomas Meunier. Lukaku verzekert dat dat geen invloed heeft op de spelersgroep. "Er is helemaal geen onderlinge jaloezie of zo, hoor. Het allerbelangrijkste is nu gewoon dat we vrijdag doorstoten."

Wakkert de nakende overgang van Meunier ook zijn eigen transferambities aan? "Kijk, ik heb ook de zever over Meunier gelezen, dat hij in Play-Off 1 geen aanvaardbaar niveau haalde. Maar hij is nu wel op weg naar PSG. Ik weet niet of hij die transfer zou kunnen versierd hebben, mocht hij niet actief geweest zijn op dit EK", besluit hij.