Bondscoach Hongarije erkent meerdere: België heeft spelers van wereldklasse

Bondscoach Hongarije erkent meerdere: "België heeft spelers van wereldklasse"

27-06-2016 13:09

De Rode Duivels speelden zondagavond een geweldige partij tegen Hongarije. Het werd 0-4 voor onze nationale trots. De Duitse bondscoach van Hongarije, Bernd Storck, toonde zich een goede verliezen na de wedstrijd.

"Ik moet België feliciteren, het heeft spelers van wereldklasse", klonk het bij de Duitser. "Een analyse maken na een 0-4 nederlaag is moeilijk, zeker als je de manier waarop bekijkt. Ik moet België feliciteren, zo eenvoudig is het. Ik was niet tevreden over onze eerste helft. We slikken een doelpunt op stilstaande fase, speelden niet compact en kampten met een gebrek aan zelfvertrouwen".

"Na de pauze moesten we moediger zijn en ons eigen spel spelen. We kregen kansen op de gelijkmaker, hoewel ook zij nog enkele uitstekende mogelijkheden krijgen. We namen meer risico's en pakken de 0-2, maar zelfs daarna zijn we blijven gaan. Dan krijgt de tegenstander ruimte en valt de 0-3 en de 0-4", analyseerde Storck op de persconferentie.

Ondanks de zware nederlaag was hij toch fier op zijn ploeg. "Ik moet al mijn spelers feliciteren met hun EK. Ze hebben getoond dat ze kunnen voetballen en er staat hen een mooie toekomst te wachten. We mogen het toernooi met opgeheven hoofd verlaten", besluit hij.