UPDATE: KV Oostende stelt Proto nu ook officieel voor

UPDATE: KV Oostende stelt Proto nu ook officieel voor

15-06-2016 12:20
2

De transfer hing al lange tijd in de lucht, maar Silvio Proto verlaat Anderlecht definitief voor KV Oostende. Dat bevestigen diverse media. Oostende zou de nieuwe aanwinst woensdag om 12u presenteren.

Proto twijfelde lang over hij bij Anderlecht zou blijven of na elf jaar trouwe dienst zou vertrekken bij de Brusselaars. Op de laatste speeldag in Play-Off 1 gaf hij echter een duidelijk signaal door een emotionele ereronde te lopen in het Constant Vanden Stockstadion. Hij werd toen al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar KV Oostende, maar nu is de kogel pas door de kerk.

Proto legde eind mei al zijn medische tests af bij Oostende, maar Anderlecht wou hem nog niet meteen vrijgeven. Dat is nu wel gebeurd, waardoor KVO de 33-jarige doelman vanmiddag kan voorstellen aan de pers. Proto ondertekent naar verluidt een contract voor vier seizoenen bij de Kustboys.

De keeper kwam in 2005 over van La Louvière, waarna hij in tien jaar en 372 duels uitgegroeide tot een icoon bij paars-wit. De 33-jarige Proto had bij Anderlecht nog een contract tot en met de zomer van 2017, maar de Brusselaars stonden een transfer niet in de weg.

Update 12.20: Proto is nu ook officieel voorgesteld bij KV Oostende