Anderlecht-icoon geeft duidelijk signaal met emotionele ereronde

Anderlecht-icoon geeft duidelijk signaal met emotionele ereronde

22-05-2016 20:02

Anderlecht beëindigde het seizoen met een 2-0 zege op Zulte Waregem en kwalificeerde zich met een tweede plaats voor de voorrondes van de Champions League. Na afloop waren veel ogen gericht op Silvio Proto. De geëmotioneerde doelman nam met een ereronde afscheid van het Astridpark en gaf een duidelijk signaal af over zijn toekomst.

Proto liep na de match een uitgebreide ereronde met zijn kinderen en lijkt daarmee zijn vertrek bij Anderlecht te hebben bevestigd. Hij vocht tegen de tranen en richtte zich door de emoties kort tot de fans. ''Ik ben een emotioneel persoon. Ik heb hier tien jaar lang mooie momenten beleefd en ik wil iedereen bedanken. Ik wou nog naar de supporters gaan om iets te zeggen, maar ik was overmand door emoties'', zo reageerde hij bij RSCA-tv.

De keeper kwam in 2005 over van La Louvière, waarna hij in tien jaar en 372 duels is uitgegroeid tot een icoon bij paars-wit. De 32-jarige Proto heeft bij Anderlecht nog een contract tot en met de zomer van 2017, maar er gingen al langer geruchten dat hij na dit seizoen zou vertrekken uit Brussel. KV Oostende zou hem graag presenteren als aanwinst, maar deze overgang is nog niet bevestigd.