Dit was de voormiddag: Spannend slot, Mazzu gelukkig, Verschueren pookt vuur op

Dit was de voormiddag: Spannend slot, Mazzu gelukkig, Verschueren pookt vuur op

22-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Hoge inzet op de slotspeeldag
Drie clubs kunnen nog een 'position switch' doen, onder meer KRC Genk.  De Genkenaren hebben nog steeds uitzicht op een derde plaats, maar dan moeten zij de drie punten pakken in de Ghelamco Arena. AA Gent zal zich echter niet makkelijk gewonnen geven. Trainer Maes: "Mijn jongens hebben maar één focus : die derde plaats".

Anderlecht moet ook nog vol aan de bak, Verschueren voert druk op
Anderlecht kan haar seizoen nog min of meer redden door als tweede uit de eindspurt te komen. Michel Verschueren voert de druk op via Twitter.

Charleroi kan in een zetel kijken na Play-Off 2 winst
Sporting Charerloi-coach Felice Mazzu was een tevreden man na de winst in Play-Off 2. "Ik ben erg gelukkig, want iedereen waande ons dood. We begonnen aan Play-Off 2 met een één op zes. Maar vandaag spelen we wel de finale voor een Europees ticket. 

Everton wordt een Nederlands bastion
Niet alleen Frank de Boer lijkt Ajax deze zomer te kunnen verruilen voor Everton. The Toffees hebben Marc Overmars op het oog als technisch directeur. En zo kijkt Romelu Lukaku volgend seizoen (indien hij blijft) aan tegen twee nieuwe bazen.

Touré naar China? 
Touré wil deze zomer transfervrij vertrekken en is zelfs bereid om zijn contract voor zo'n dertien miljoen euro af te kopen. De 33-jarige ivoriaanse middenvelder van Manchester City heeft twee aanbiedingen uit China op zak.