'Koopwoede in China: clubs willen Touré verleiden met duizelingwekkend aanbod'

'Koopwoede in China: clubs willen Touré verleiden met duizelingwekkend aanbod'

22-05-2016 07:56

Voor Yaya Touré lonkt een lucratieve overstap naar China. De 33-jarige middenvelder van Manchester City heeft twee aanbiedingen van liefst 390 duizend euro per week op zak, zo meldt althans boulevardkrant The Sun.

De belangenbehartigers van Touré reisden deze week naar China om te praten met Shanghai SIPG en Jiangsu Suning. Beide clubs willen van de Ivoriaan één van de best betaalde voetballers ter wereld maken. Touré heeft nog een contract voor één seizoen bij Manchester City, maar de komst van Pep Guardiola lijken zijn kansen in het Etihad Stadium geen goed te doen.

De samenwerking tussen de middenvelder en de Spaanse coach bij FC Barcelona verliep eerder uiterst stroef. Touré wil deze zomer daarom transfervrij vertrekken en is zelfs bereid om zijn contract voor zo'n dertien miljoen euro af te kopen, aldus The Sun. Dat hoeft geen fikse aderlating te zijn, aangezien Shanghai SIPG en Jiangsu hem een tekenpremie van liefst 26 miljoen beloven.

De Chinese clubs toonden zich begin dit jaar al de big spenders op de transfermarkt. Zo nam Jiangsu Suning Ramires over van Chelsea voor zo'n 32 miljoen en voor Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk) werd liefst vijftig miljoen euro afgetikt. Bij Shanghai staat voormalig bondscoach van Engeland, Sven-Göran Eriksson, aan het roer.