Patro Eisden: ‘Stijnen krijgt deels gelijk in beroep tegen een eerdere schorsing’

Patro Eisden: ‘Stijnen krijgt deels gelijk in beroep tegen een eerdere schorsing’

25 april - 17:02
1

In een recente uitspraak van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft Stijn Stijnen, de trainer van Patro Eisden, deels zijn gelijk gekregen in een beroep tegen een eerdere schorsing. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Stijnen werd aanvankelijk geschorst voor zes wedstrijden na een incident tijdens een wedstrijd tegen SK Beveren, waarbij hij werd uitgesloten en zijn broer Steven Stijnen, een duw gaf. Bovendien riskeerde hij nog een extra speeldag schorsing omdat hij, ondanks zijn uitsluiting, het veld betrad om de scheidsrechter te groeten.

Het beroep van Stijnen leidde tot een deels ‘succesvolle’ uitkomst. De Disciplinaire Raad verminderde de effectieve schorsing voor de incidenten tijdens de wedstrijd met één speeldag, maar trok tegelijkertijd de voorwaardelijke straf van vier speeldagen in, die eerder boven het hoofd van Stijnen hing. 

Uiteindelijk resulteert dit dus in een totale effectieve schorsing van vijf speeldagen voor de trainer van Patro Eisden. Ondanks de gedeeltelijke vermindering van zijn straf, zal Stijnen toch vijf wedstrijden moeten missen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)