Vertonghen is trots op ploegmakker bij Anderlecht: “Hij begrijpt het spel”

Vertonghen is trots op ploegmakker bij Anderlecht: “Hij begrijpt het spel”

25 april - 17:59
5

RSC Anderlecht wist op woensdag op overtuigende wijze van Cercle Brugge te winnen. De Brusselaars hadden het de eerste minuten niet makkelijk, maar wisten uiteindelijk toch de klus te klaren. Na afloop van de 3-0 overwinning sprak Jan Vertonghen met RTBF. 

Op zijn  37e verjaardag op kop staan in de Champions’ Play-offs … Het is een mooi cadeau. De aanvoerder van Anderlecht was dan ook erg tevreden over zijn ploegmaats. Een solide verdediging en ook erg nuttig werk op het middenveld. De aanvoerder sprak zijn waardering uit voor het middenveldwerk van Mats Rits. Het is iemand die al eens over het hoofd wordt gezien maar een cruciale rol speelt in het team. 

"Hij begrijpt het spel. Hij krijgt niet altijd lof toegezwaaid, maar hij is heel belangrijk in ons spel," prees Vertonghen. Ondertussen is hij zich bewust van de dreiging van Club Brugge, dat slechts twee punten achterstand heeft. 

"We weten dat we onze thuiswedstrijden moeten spelen als we bovenaan willen blijven”, klinkt het bij de aanvoerder van Anderlecht. “Brugge heeft ook gewonnen en is in vorm, we moeten gewoon blijven winnen," benadrukte hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)