Fellaini zwaar bestraft voor elleboog, maar mist FA Cup-finale niet

Fellaini zwaar bestraft voor elleboog, maar mist FA Cup-finale niet

05-05-2016 16:27

De Engelse voetbalbond FA heeft Marouane Fellaini en Robert Huth elk voor drie duels geschorst. De Manchester United-middenvelder en de verdediger van Leicester City kregen het zondag in het onderlinge duel van hun clubs aan de stok.

Fellaini trakteerde zijn tegenstander Huth op een stevige elleboog op Old Trafford, nadat de Duitser aan het haar van de Belg had getrokken. De scheidsrechter nam het incident niet waar, maar de FA besloot het tweetal aan de hand van de videobeelden alsnog in staat van beschuldiging te stellen. Het treffen op Old Trafford eindigde op 1-1. Een dag later kon Leicester alsnog de titel vieren door het gelijkspel van Tottenham Hotspur bij Chelsea (2-2).

De schorsing betekent dat het seizoen van Huth voorbij is. De 31-jarige Duitser mist de laatste twee competitieduels van dit seizoen tegen Everton en Chelsea. Fellaini mist de ontmoetingen van Manchester United met Norwich City, West Ham United en Bournemouth. De 28-jarige Belg kan echter wel weer in actie komen in de FA Cup-finale tegen Crystal Palace, 21 mei op Wembley.

Waar er voor Leicester niets meer op het spel staat in de Premier League, aast de ploeg van manager Louis van Gaal nog op de vierde plaats. United staat momenteel vijfde, met vier punten achterstand op Manchester City. The Red Devils hebben nog wel een wedstrijd tegoed.