Club-speler maakt bijzonder veel indruk: Zijn progressie is enorm

Club-speler maakt bijzonder veel indruk: "Zijn progressie is enorm"

04-05-2016 13:55

Club Brugge deed afgelopen weekend een goede zaak in de strijd om de titel. Het won met 3-1 van KRC Genk. Eén Bruggeling deed het bijzonder goed tegen de Limburgers. José Izquierdo is de laatste weken de smaakmaker van Blauw-Zwart.

"Ik vind het eigenlijk geen goeie zaak dat ze hem in Brugge ‘Joske’ noemen, dat klinkt wat smalend", zegt Wim De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. "Zijn imago van clown doet in mijn ogen afbreuk aan zijn kwaliteiten als linksbuiten. Alsof hij niet voor vol wordt aanzien. Hij heeft een versnelling in de versnelling, een ongelooflijke troef."

"Izquierdo is technisch goed in de korte ruimte, al kan het overzicht en zijn scorend vermogen misschien nog iets beter. Maar zijn progressie is enorm. Heeft leren verdedigen, vooral tegen Thomas Foket, mede dankzij hem werd de code van Gent gekraakt. Kwam samen met Felipe Gedoz en daar werd in het begin zeer lyrisch over gedaan, maar na een paar weken had ik toch door dat de progressiemarge van Izquierdo groter was."

"Vorig jaar werd hij al verwacht in Play-Off 1, maar toen speelde een blessure hem parten", zegt De Coninck. "Club blonk algemeen uit tegen Genk, met veel aandacht voor zichzelf en minder voor het lamleggen van de sterke punten van de tegenstander. En dan blijkt hoe sterk ze zijn. In de loop van het seizoen hebben ze dit misschien net iets te weinig laten zien."