'Klöpp stuurt hoofdscout naar Frankrijk voor op zijspoor geraakte Argentijn'

'Klöpp stuurt hoofdscout naar Frankrijk voor op zijspoor geraakte Argentijn'

02-05-2016 22:07

Het heeft er alle schijn van dat Liverpool deze zomer in Frankrijk haar slag wil slaan voor een aanvallende versterking. De Engelsen zouden zeer geïnteresseerd zijn in de diensten van Javier Pastore, die momenteel onder contract staat bij Paris-Saint Germain.

Volgens France Football zou Liverpool-trainer Jürgen Klopp afgelopen weekend hoofdscout Kevin Hunt naar Frankrijk gestuurd hebben om de Argentijn te bekijken. Bij PSG is Pastore dit seizoen op een zijspoor geraakt. De middenvelder wordt door trainer Laurent Blanc dit seizoen veel minder gebruikt als basisspeler ten opzichte van vorige jaargangen. De komst van Angel Di Maria is hier één van de redenen van.

Bovendien zou Pastore volgens Blanc niet optimaal renderen in PSG's basiself doordat de Franse landskampioen met een driespitsen-systeem speelt. Bij Liverpool zou Klöpp de Argentijnse spelmaker juist willen gebruiken als diepe middenvelder vlak achter de aanvalslinie, waar hij volgens de Duitse coach beter tot zijn recht komt.

De 26-jarige Pastore, die in 2011 het Italiaanse Palermo verruilde voor de Franse grootmacht, is dit seizoen bij PSG in totaal nog geen achthonderd minuten in actie gekomen. Wel was hij tweemaal trefzeker in de binnenlandse competitie.