Van Looy treurt, maar blijft moedig: 'Antwerp leeft, de toekomst is rooskleurig'

Van Looy treurt, maar blijft moedig: 'Antwerp leeft, de toekomst is rooskleurig'

01-05-2016 16:11

Antwerp FC heeft op een haar na de titel in Tweede Klasse gemist. The Great Old kon na een gelijkspel de titel niet vieren. Iedereen snakte nochtans naar die titel, ook Erik Van Looy.

"Ik ben uiteraard zeer ontgoocheld, als je op een bepaald moment acht punten voorsprong hebt dan denk je dat het dit jaar eindelijk eens zal lukken", vertelde hij aan Sporza. "We hadden een ploeg die kampioen had kunnen spelen, maar ze hebben het laten liggen in de laatste wedstrijden van het seizoen."

"Het is een dubbel gevoel want het voetbal leeft opnieuw in Antwerpen, dat is onder meer dankzij Patrick Decuyper zijn inspanningen. Er waren heel wat mooie momenten dit jaar, maar vanavond heeft het niet mogen zijn. Het verhaal van Antwerpen dit jaar was een echte thriller, helaas zonder happy end."

Van Looy ziet de toekomst van Antwerp wel rooskleurig in. "Er waait echt een nieuwe wind door de club. De ploeg leeft en dat nemen we mee naar volgend jaar. Investeerders weten ook dat Antwerpen een enorm potentieel heeft, ik zie de toekomst rooskleurig in. Ooit zal alles dan wel eens op zijn plaats vallen."