Van Gaal lacht met speler van City: De jaren beginnen te tellen

Van Gaal lacht met speler van City: "De jaren beginnen te tellen"

20-03-2016 21:33

Louis van Gaal kon na afloop van de Manchester Derby zijn geluk niet op. Manchester United versloeg Manchester City in het Etihad Stadium door een doelpunt van goudhaantje Marcus Rashford.

Door de zege nadert nummer zes United nummer vier City tot op één punt, waardoor Champions League-voetbal weer een reële optie is. "Hier staat een ontzettend trotse manager", verklaart Van Gaal tegenover de BBC.

"Deze zege hadden we heel hard nodig. Het gat tussen ons en City is nu nog maar een punt en we staan weer gelijk met West Ham United. We zijn terug in de race en dat is het belangrijkste. Daarnaast hebben we die donderdagwedstrijden (Europa League, red.) ook niet meer. Dat is positief."

"We hebben tot de laatste seconde keihard gevochten. Na donderdag waren we erg moe. Manchester City speelde dinsdag voor het laatst. Dat is een belangrijk verschil", zette Van Gaal de prestatie van zijn ploeg extra kracht bij.

Marcus Rashford kreeg in het bijzonder de complimenten. De achttienjarige aanvaller scoorde nadat hij Martin Demichelis te snel af was. "Rashford is gewoon heel snel", aldus Van Gaal, die vervolgens een sneertje uitdeelde aan Demichelis. "Bij Demichelis merk je dat de jaren beginnen te tellen. Hij was een heel goede verdediger. Ik heb bij Bayern München nog met hem gewerkt."