Ook in de Tweede Klasse belooft de titelstrijd ongemeen spannend te worden

Ook in de Tweede Klasse belooft de titelstrijd ongemeen spannend te worden

14-02-2016 21:58

De bal rolde ook in de Tweede Klasse van ons vaderlandse voetbal dit weekend. En hoe. Niet alleen in de Jupiler Pro League is het ongemeen spannend, ook in de Tweede divisie is er aan spankracht geen gebrek. Zo ziet leider Antwerp haar voorsprong tot twee punten slinken.

Antwerp verloor vrijdagavond al van Seraing, en dus lag de bal in het kamp van de achtervolgers. White Star Brussel wist te profiteren van het Antwerps puntenverlies door te gaan winnen op Lierse. 

Zodnag waren dan Tubeke, Union, Roeselaere en Cercle aan zet. Tubeke ging op bezoek bij de Brusselse voetbalvrienden van Union Saint-Gilloise. Na vijf minuten stonden de Brusselaars al met tien op het veld na een rode kaart voor Jordan Massengo. Een strafschop van Liard en een treffer Bocognano zette Tubeke helemaal op rozen. De aansluitingstreffer van Alves Da Silva begin tweede helft bleek niet voldoende voor Union: 1-2 werd de eindstand.

Tubeke houdt zo Antwerp binnen schot. Het volgt nu op twee punten. Cercle Brugge kon ook winnen. Het versloeg Roeselare met 2-1 en schuift op naar de vierde plaats. 

Coxyde speelde 3-3 gelijk tegen Virton. Met die score schieten beide ploegen niet bijster veel op.