OFFICIEEL: Voormalige Rode Duivel aan aan het roer bij derdeklasser

OFFICIEEL: Voormalige Rode Duivel aan aan het roer bij derdeklasser

11-02-2016 22:13

Alex Czerniatynski behoort weer tot het clubje van actieve trainers. De 31-voudige Belgische international heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij derdeklasser FC Luik. Hij neemt de plaats in van Alain Bettagno. 

Czerniatynski zat sinds oktober zonder club. Hij werd ontslagen bij Seraing, een andere club uit het Luikse. "Het is daarom een soort terugkeer voor deze ambitieuze en experimentele trainer", klinkt het op de website van FC Luik. "Bij de club kan hij zich verder ontplooiien. Het doel is wel om een plaatsje te bemachtigen voor de eindronde. Samen met de nieuwe trainer wil FC Luik de draad weer oppikken."

"Niets is verloren, alles is nog mogelijk in Derde Klasse B", gaat de persmededeling verder. "Alex Czerniatynski heeft een contract ondertekend tot het einde van het seizoen. Hij gaf donderdag al zijn eerste training", geeft FC Luik aan. Czerniatynski zit al aan zijn negende club als trainer. Eerder was hij ook aan de slag bij onder meer Olympic Charleroi en KV Mechelen. FC Luik staat op een gedeelde achtste plaats.