Anderlecht laat kostbare punten liggen op het veld van KV Mechelen

05-02-2016 22:23
3

Anderlecht is er niet in geslaagd om vrijdagavond de drie punten mee te nemen uit Mechelen. Frank Acheampong zette een vroege achterstand recht met twee doelpunten, maar even na de voorsprong kon Verdier de eindscore op het bord zetten met een heerlijke treffer.

Besnik Hasi had heel wat verrassingen in petto voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Zo kwamen nieuwkomers Stéphane Badji en Alexander Büttner meteen in de ploeg, Youri Tielemans moest op de bank beginnen. Maar Mechelen begon het best aan de wedstrijd en na elf minuten was het raak. Tim Matthys met de prima assist en Mats Rits kon de 1-0 voorbij Silvio Proto trappen.

Anderlecht nam na het tegendoelpunt de match in handen en enkele minuten later was het bingo voor de bezoekers. Een snelle aanval werd door Acheampong afgerond: 1-1. Anderlecht behield het overwicht voor de pauze, maar kon de tweede treffer niet maken.

Na de pauze nam de ploeg van Besnik Hasi opnieuw het initiatief, maar Gillet stond telkens pal op enkele doelpogingen. In minuut zeventig was het dan toch raak voor de bezoekers. Een mooie één-twee werd door Acheampong voorbij Gillet getrapt. Anderlecht op rozen, maar drie minuten later knalde Verdier met een knappe treffer Mechelen op gelijke hoogte.

Anderlecht drukte nog door en kwam via Praet nog dichtbij de winnende treffer. Zijn schot strandde echter op de paal. En zo verdeelden beide ploegen de punten in het AFAS Stadion, al had Anderlecht meer verdiend. AA Gent en Club Brugge kunnen zo dit weekend weer uitlopen op paars-wit