De Mos vindt het welletjes met Hasi: Bestuur moet zijn conclusies trekken

De Mos vindt het welletjes met Hasi: "Bestuur moet zijn conclusies trekken"

04-12-2015 11:29
1

Anderlecht zal ook dit jaar de beker niet winnen, woensdag werd het na een pijnlijke avond uitgeschakeld door KV Kortrijk. Besnik Hasi laste meteen een straftraining in en zag een slechte mentaliteit, maar volgens Aad De Mos is die analyse onzin.

De Mos denkt dat er heel andere redenen zijn voor de nederlaag. Hasi maakt er zich te gemakkelijk van af. "Het is onzin. Praten in algemeenheden is een teken van zwakte. En dat doet Hasi hier. Zeggen dat het aan de mentaliteit ligt, is veel te gemakkelijk. Hij verliest zich te makkelijk in excuses. De ene week is het dit, de andere week is het iets anders. Maar wat verlangt hij dan wél van zijn groep? Dat is totaal niet duidelijk”, laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws.

De Mos stuurt er zelfs een beetje op aan om een andere coach te zoeken. “Het probleem is dat er totaal geen automatismen te zien zijn op het veld. Ik zie geen handtekening van de coach. Als er geen flitsen zijn van bepalende spelers, is er ook geen resultaat. Als ik nu in het bestuur zou zitten en het voetbal verbetert niet, zou ik in de winterstop mijn conclusies trekken”, klinkt het hard bij de Nederlander.