Weer een toptalent op weg naar België? Nigeria wordt stilaan hofleverancier

Weer een toptalent op weg naar België? Nigeria wordt stilaan hofleverancier

01-12-2015 15:58

Nadat bekend raakte dat zowel Anderlecht als Club Brugge hengelden naar het Nigeriaanse talent Victor Oshimen, bereikt ons het bericht dat ook Peter Olanyika in de belangstelling staat in België. De entourage van de twintigjarige Nigeriaanse spits schuimt de Belgische topclubs af om hun speler aan te bieden. Ze hopen op die manier de carrière van Olanyika definitief te lanceren.

Momenteel speelt Olanyika voor het Albanese Skenderbeu. In twaalf wedstrijden scoorde hij dit seizoen al zeven keer, en gaf hij drie beslissende passes. Niet slecht voor een twintigjarige die een stap hogerop ambieert. Met zijn prestaties zou de spits de scouts van onder meer AA Gent gecharmeerd hebben. Dat melden de lokale media.

Olanyika is het tweede jonge Nigeriaanse talent die gelinkt wordt aan België. Eerder deze week voorspelden kenners Victor Oshimen, dé ster van het recente WK U17 in Chili, een grote toekomst. Die zou wel eens in België kunnen beginnen, want zowel Club Brugge als Anderlecht informeerden al naar de Nigeriaanse diamant.