Ex-Rode Duivel hekelt Vanhaezebrouck: Zoiets doe je binnenskamers

Ex-Rode Duivel hekelt Vanhaezebrouck: "Zoiets doe je binnenskamers"

30-11-2015 12:27

Het gaat Hein Vanhaezebrouck en AA Gent momenteel voor de wind. Een mooie campagne in de Champions League en de koppositie in België, veel beter kan niet. Toch heeft Wilfried Van Moer nog kritiek op de coach. Hij vindt het niet kunnen dat hij zo openlijk kritiek heeft op zijn eigen spelers.

Vanhaezebrouck wil dat alles tot in de puntjes klopt, en daardoor schoffert hij zijn spelers af en toe. "Een Gent op z'n best staat volgens mij nog een trap hoger dan Anderlecht en Brugge. Knap van Vanhaezebrouck, die misschien de beste trainer van België is. Maar ik heb wel een probleem met zijn commentaar achteraf. Het is al de derde of vierde keer dat hij één van zijn spelers schoffeert. Deze keer had Foket prijs. Terwijl ik vind dat die een dikke match had gespeeld en zelfs in aanmerking komt voor de nationale ploeg. Het is voor mij echt onbegrijpelijk dat Hein hem zo aanpakte voor de camera", laat Van Moer weten in Het Belang Van Limburg.

Van Moer vreest vooral dat die aanpak geen lang leven beschoren is. "Als je zoiets wil doen, doe je dat binnenskamers. Het moeten bij Gent brave jongens zijn dat die dat accepteren. Ik zou daar niet mee kunnen leven. Als dat motivatie is... Stel dat Hein ooit bij een grote ploeg in het buitenland terechtkomt, dan zal hij hier niet mee wegkomen. Dan werken ze hem gegarandeerd de kleedkamer uit."