Bondsparket is hard: zware schorsingen voor Goreux en Denswil

Bondsparket is hard: zware schorsingen voor Goreux en Denswil

30-11-2015 12:03

Afgelopen weekend kregen zowel Reginal Goreux (Standard) als Stefano Denswil (Club Brugge) een rode kaart, maar het bondsparket wil daar nog een schepje bovenop doen. Vooral Goreux zou een tijdje naar de kant moeten. 

Goreux liep in de gewonnen wedstrijd tegen Zulte-Waregem de scheidsrechter omver, die gaf hem meteen een rode kaart. Het bondsparket wil hem nu graag drie speeldagen effectief schorsen, met nog één speeldag voorwaardelijk. Standard gaat vermoedelijk niet akkoord met dit voorstel, maar het kan in beroep gaan. Ook Adrien Trebel kreeg trouwens een rode kaart in die wedstrijd, maar voor hem is er nog geen voorstel gedaan.

Bij Club Brugge liep Denswil op het einde van de wedstrijd tegen een domme rode kaart aan, hij tacklede te wild: niet slim als het 1-4 staat voor Club Brugge. De fout was niet echt zwaar, maar toch wil het parket hem twee speeldagen schorsen: één effectief en één voorwaardelijk. Hij zou dan geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Charleroi van aanstaande zondag. In de bekerwedstrijd tegen Sporting Lokeren van donderdag zou hij dan wel nog kunnen meedoen.