Ferrera verklaart zijn moeilijk debuut bij Standard: Nu gebeurt het niet meer

Ferrera verklaart zijn moeilijk debuut bij Standard: "Nu gebeurt het niet meer"

26-11-2015 11:24

Na een moeilijke start pikte Yannick Ferrera en Standard de afgelopen weken met tien op vijftien weer aan. Sinds zijn komst kan de trainer van de Rouches nu eindelijk eens naar boven kijken. "Ik hou nu vast aan mijn systeem", luidt zijn boodschap.

Ferrera kende geen droomdebuut bij de Luikse club. "Als je thuiswedstrijden tegen Lokeren, OHL en Westerlo op de kalender ziet staan, denk je: minder dan zeven op negen halen zou onrustwekkend zijn. En uiteindelijk haal je er maar één!", stelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Toen ik hier aankwam, had ik een bepaald systeem in mijn hoofd", gaat hij verder. "Tegen Lokeren pakt dat niet goed uit. Dan trekken we naar Gent en daar speel je nooit zoals je dat wilt, omdat zij offensief zo sterk zijn. Dus verander ik een paar dingen en gaat het goed tot we met z'n tienen vallen."

"Tegen OHL gaan we terug naar ons gewone systeem, maar bij de rust staan we 0-2 achter en zeg ik: foert, we doen wat anders! We spelen vervolgens een schitterende tweede helft. Dat systeem zetten we door in Genk, maar we verliezen. Op dat moment heb ik tegen de spelers gezegd: 'De speeltijd is over. Ik hou me aan mijn systeem en jullie passen je aan.'"