Spelersrapport: Beresterke Buffalo's halen felbegeerde Europese overwintering

Spelersrapport: Beresterke Buffalo's halen felbegeerde Europese overwintering

24-11-2015 23:01

AA Gent kon in het slot de felbegeerde drie punten meepakken uit Lyon. De Buffalo's speelden geen fantastische partij, maar waren wel érg volwassen. De ploeg uit de Arteveldestad kan dan ook een degelijk rapport voorleggen.

Sels - 8
De doelman had heel wat werk op te knappen, en deed dat uitstekend. Hij behoedde zijn ploeg in de tweede helft een paar keer voor de 2-1.

Asare - 7
Zoals steeds weer héél sterk. Won vele kopduels, en nam zoals steeds offensief initiatief. De naam van linksback van de Buffalo's zal na deze Champions League-campagne wel in een paar scoutsverslagen zijn terug te vinden.

Nielsen - 6
Knapte zijn verdedigens werk goed op, maar had het moeilijk bij het uitverdedigen. Verslikte zich een paar keer in eenvoudige passes.

Mitrovic - 6
De centrale verdediger speelde een degelijke wedstrijd. De Serviër ging positioneel wel in de fout bij de openingstreffer, maar herpakte zich. Nam, door het moeilijke uitverdedigen van Nielsen, vele offensieve passes voor zijn rekening. 

Saief - 5
Toonde zich bedrijvig, maar zijn goede moed kwam niet tot uiting in zijn prestatie. Slordige passes, weinig kansen en veel lateraal spel. Neen, dit was niet de Saief van de voorbije CL-matchen. Mocht na een goed uur spelen naar de kant van Vanhaezebrouck.

Kums - 7
Speelde zoals steeds een sterke partij. Kwam niet al te veel in het spel voor. Maar hetgeen wat hij deed, deed hij alweer zéér goed. Speler van goudwaarde voor dit AA Gent.

Neto - 7
Onopvallend, maar zoals steeds de motor van dit AA Gent. Loopt heel wat gaten dicht, en toont zich een onmisbare pion in het systeem van Vanhaezebrouck.

Foket - 6
Begon zwakjes aan de wedstrijd, maar kon zich naar het einde van de eerste 45 minuten toch herpakken. Tweede helft meer dan degelijk.

Milicevic - 8
De Zwitser was de beste man op het veld. Hij scoorde via een zeer vreemde vrije trap de gelijkmaker, en speelde met veel vertrouwen op dat élan verder.

Dejaegere - 6
Onzichtbaar, maar hard werkend. Was de grote aanjager van dit Gent, en wordt vaak onderschat. Ook nu speelde de jonge West-Vlaming een puike partij.

Depoitre - 5
Heeft duidelijk nog wat last van zijn slepende blessure. De bonkige spits won weinig duels en had het moeilijk tegen het verdedigende duo van Lyon. Was ook heel slordig in het verwerken en aannemen van passes. Kan veel beter. 

Raman - 6
Speelde een klein halfuur, maar kon zich niet echt doorzetten.

Rafinha - Te weinig speelminuten om te beoordelen

Coulibaly - Te weinig speelminuten om te beoordelen, maar scoorde wel de 1-2.