Drastische beslissing van Landuyt: wedstrijd gaat door maar zonder publiek

Drastische beslissing van Landuyt: wedstrijd gaat door maar zonder publiek

24-11-2015 16:14

Bijzonder slecht nieuws voor de fans van Club Brugge. Renaat Landuyt, de burgemeester van Brugge, heeft beslist om de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli te laten doorgaan. Tot zover het goede nieuws. Het slechte dan: de wedstrijd zal in een leeg stadion gespeeld worden. 

Ongeziene taferelen: de Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli zal doorgaan, maar dan zonder publiek. Dat heeft de burgemeester van de stad Brugge, Landuyt, dinsdag beslist. Volgens Landuyt kan de veiligheid niet gegarandeerd worden. Er zijn te weining agenten beschikbaar. Aangezien de wedstrijd een risicowedstrijd is, moeten er federale agenten aanwezig zijn, maar die zitten in Brussel.

Een erg pijnlijke zaak voor het imago van het Belgische voetbal, maar Landuyt werd door de terreurdreiging verplicht om dit besluit te nemen. Eerder op de dag maakte de Brugse burgemeester bekend dat de wedstrijd sowieso zonder bezoekende fans zou gespeeld worden. Het vak van Napoli bleef dus leeg, maar dat zal nu ook de rest van het Jan Breydelstadion zijn. Club Brugge zal dus ook geen tickets meer verkopen voor dit Europese duel.