Tielemans hekelt jaloerse rivalen: Daarom noemen ze ons dikke nekken
Middenvelder legt huisstijl van Anderlecht uit

Tielemans hekelt jaloerse rivalen: "Daarom noemen ze ons dikke nekken"

29-07-2015 07:24

Met Youri Tielemans heeft Anderlecht een rasecht jeugdproduct in het basiselftal. De geboren Brusselaar speelde nooit ergens anders en debuteerde al op zijn zestiende. Nochtans is spelen voor Anderlecht niet altijd even simpel.

Tielemans stoort zich aan het beeld dat buitenstaanders over Anderlecht hebben. De Brusselaars worden vaak verweten arrogant te zijn. Tielemans heeft ook die kenmerkende stijl, hij speelt steevast met zijn kin in de lucht. “Dat heeft niets met arrogantie te maken. Maar Anderlecht heeft wel 33 titels gewonnen, dat is niet niks. Veel mensen hebben niet graag dat Sporting altijd wint en daarom noemen ze ons dikke nekken. Maar wij zijn niet arrogant, wij spelen gewoon ons voetbal”, verdedigt hij zijn club in Sport/Voetbalmagazine.

Ook op jeugdtoernooien zijn de spelers van Anderlecht meestal niet graag gezien door de concurrentie, maar Tielemans wil niet horen dat de Brusselse jeugdspelers zich beter voelen dan de rest. “Wij voelen ons helemaal niet beter. Meer nog, wij krijgen op voorhand altijd een briefing met gedragsregels, men drukt ons op het hart om ons voorbeeldig te gedragen. Tussen de matchen door zien we veel andere spelers frieten eten of een beetje lol trappen, dat mogen wij niet. Misschien dat we daarom arrogant lijken.”