The Great Old stelt nieuw trainersduo voor op de Bosuil
Antwerp heeft nieuw trainersduo

The Great Old stelt nieuw trainersduo voor op de Bosuil

28-05-2015 14:51

Nieuwe CEO Patrick Decuyper heeft de laatste weken werk gemaakt van de nieuwe werking bij Antwerp. Daar hoort ook de sportieve werking en een nieuwe trainer bij. The Great Old stelde woensdag de nieuwe hoofdcoach David Gevaert voort.

De 46-jarige Gevaert is kinesist van opleiding en was als fysiektrainer actief bij RSC Anderlecht. Daarna startte hij zijn trainerscarrière bij onder andere SC Eendracht Aalst, Ingelmunster en Racing Waregem. In 2009 werd Gevaert coach bij de beloften van Zulte Waregem, om in 2011 gepromoveerd te worden tot assistent-trainer van Darije Kalezic en Francky Dury om daarna uit te groeien tot sportief adviseur.

Vorig seizoen zette hij een stapje terug en ging hij aan de slag bij tweedeprovincialer JV De Pinte. Hij haalde daar de eindronde met de Oost-Vlaamse club. Zijn goede resultaten zorgden ervoor dat hij nu een kans krijgt bij Antwerp. Dat meldt de club op zijn website.

Nieuwe assistent-trainer

Naast een nieuwe hoofdcoach komt er ook een nieuwe assistent bij de Antwerpse club. De T2 van Gevaerts wordt Johan Lauryssen. De bijna veertigjarige coach leidde derdeklasser R Cappellen FC naar de titel in Derde Nationale, maar kon door administratieve perikelen geen promotie vieren.