Situatie Schalke loopt volledig uit de klauwen: trainer betaalt rekening
Di Matteo moet plaatsmaken

Situatie Schalke loopt volledig uit de klauwen: trainer betaalt rekening

24-05-2015 17:50
2

Klaas-Jan Huntelaar krijgt opnieuw te maken met een nieuwe hoofdtrainer bij Schalke 04. Roberto Di Matteo is zondagmiddag de laan uitgestuurd door de geplaagde club.

Di Matteo wordt verantwoordelijk voor de dramatische eindspurt van Schalke in de Bundesliga, waarin directe toegang tot de Europa League uit handen werd gegeven. De positie van de trainer was onhoudbaar geworden na de 2-0 nederlaag van zaterdag tegen laagvlieger Hamburger SV.

Het ontslag van Di Matteo zal ongetwijfeld tot veel lachende gezichten in Gelsenkirchen, bijvoorbeeld bij Huntelaar. De Nederlandse spits kwam dit seizoen nauwelijks tot scoren, mede door de ultraverdedigende tactiek van de Zwitserse Italiaan.

De laatste weken liep de situatie volledig uit de klauwen. De contracten van Kevin-Prince Boateng en Sidney Sam werden verscheurd en Di Matteo had geen grip meer op zijn ploeg. Op de laatste speeldag van het seizoen werd de formatie van Huntelaar achterhaald door FC Augsburg en eindigde op de zesde plaats. In 2012 pakte Di Matteo nog de Champions League als interim-trainer van Chelsea.