Verloor Club titel in de winter? Twee straffe transfers vielen in het water
Preud'homme verwijt niemand iets

Verloor Club titel in de winter? Twee straffe transfers vielen in het water

21-05-2015 07:20

Nu Club Brugge enkel nog een mathematische kans heeft op de titel, wordt het tijd voor Michel Preud'homme om het seizoen te analyseren. Een belangrijk keerpunt lijkt de winterstop te zijn geweest. Toen wilde blauw-zwart twee grote vissen binnenhalen, maar beide transfers mislukten. Bovendien werd Nicolas Castillo uitgeleend en vervangen door Tuur Dierckx, die bijna nooit speelt.

Was Club Brugge kampioen geweest als het Castillo had gehouden? We zullen het nooit weten, maar Preud'homme is niet echt overtuigd. "Ik ben niet zeker dat het met Castillo beter was gegaan", reageert hij in Het Nieuwsblad.

Toen Castillo werd uitgeleend was het de bedoeling om een vervanger te halen, maar de deal met Abdoulay Diaby raakte niet rond. "We wilde nog een spits halen. We wilden Diaby, maar als die transfer mislukt kan je niemand iets verwijten. Hij blijft wel actueel". Met dat laatste bedoelt Preud'homme dat Club Brugge weer op jaagt op de Franse spits.

Aad de Mos liet dan weer herhaaldelijk optekenen dat Hans Vanaken hen kampioen zou maken. "Ook hem hebben we proberen halen. Maar in plaats van Victor Vazquez deed Lior Refaelov het goed, we hadden altijd een oplossing. Tot je natuurlijk om de drie dagen een oplossing moet zoeken", komt Preud'homme nog een laatste keer terug op het drukke schema.