Ex-speler als nieuwe coach van Sporting Lokeren?
Heeft Sporting Lokeren een waardige vervanger voor Maes gevonden?

Ex-speler als nieuwe coach van Sporting Lokeren?

27-04-2015 10:04

Alles wijst er op dat Peter Maes zal opstappen bij Sporting Lokeren. De Limburgse succescoach wil dichter bij huis werken en Racing Genk trekt al meer dan een jaar aan zijn mouw. Enkel Roger Lambrecht zou nog een probleem kunnen vormen.

De voorzitter van Sporting Lokeren heeft zelf aangegeven dat hij Maes niet wil houden en als hij zelf weg wil. Wat wel een probleem is voor Lambrecht is dat Racing Genk achter zijn rug met Maes gaan praten is en dat de Limburgers niet het bedrag op tafel willen leggen dat de bandenmagnaat eist: één miljoen euro.

"In vijf jaar tijd hebben we hier met z’n allen een prachtig parcours afgelegd. Maar op een gegeven moment is en cyclus helemaal rond. Als je er alles uitgehaald hebt, kijk je vooruit.", vertelt Maes in Het Nieuwsblad. Het lijkt er dus op dat de Limburgse coach zijn beslissing genomen heeft.

Ondanks dat het onwaarschijnlijk een zware bevalling zal worden, zijn ze er in Lokeren wel zeker van dat ze op zoek moeten naar een nieuwe coach. Eén van de kandidaten zou ex-speler Ivan Leko zijn. De Kroaat zit momenteel zonder job en heeft nog goeie contacten met het bestuur. Leko speelde zelfs nog samen met enkele van de huidige spelers en wordt nog steeds op handen gedragen door het Lokerse publiek.

Toch stelt men zich de vraag of Leko ervaring genoeg heeft om een waardige opvolger van Maes te worden. Bovendien is hij ook één van de kandidaten om trainer te worden bij Waasland-Beveren.