Spektakel in Play-Off 2: Moeskroen-Péruwelz totaal vernederd door tien man
Mechelen en Lokeren zijn de nieuwe leiders

Spektakel in Play-Off 2: Moeskroen-Péruwelz totaal vernederd door tien man

18-04-2015 21:47

In Play-Off 2 hebben we sinds zaterdagavond in beide groepen een nieuwe leider. Mechelen pakte in Groep A al de koppositie door Genk van het kastje naar de muur te spelen, en Lokeren heeft ook al met een klinkende zege de leiding in Groep B gepakt. Het was een avondje reclame voor Play-Off 2.

In Groep A werd er nog een match zonder veel belang gespeeld tussen Zulte-Waregem en Waasland-Beveren. In een veredelde oefenwedstrijd kon Karim Rossi al heel vroeg de score openen, maar David Destorme en Renaud Emond (met zijn veertiende al) wisten het tij te keren. Het was boter aan de galg, want Ghislain Gimbert maakte in de slotfase nog de gelijkmaker. Beide ploegen hebben een schamele één op negen gehaald.

In Groep B is het spannend, al heeft Lokeren een stevige optie op de winst genomen. Het ging grote concurrent Moeskroen-Péruwelz verslaan met maar liefst 1-5. Raar genoeg stond het twintig minuten voor het einde nog maar 0-1 door een goal van Cyriel Dessers, en bovendien mocht Killian Overmeire al meteen na rust gaan douchen met rood. Toch maakten Eugene Ansah (twee keer), Mijat Maric en Nill De Pauw maakte het verdict nog heel zwaar. Kevin Boli kon tussendoor milderen voor de thuisploeg. In de andere wedstrijd kon KV Oostende met 2-0 winnen van het zwalpende Westerlo, met goals van Frédéric Brillant en Michiel Jonckheere. Lokeren staat nu één puntje voor op EMP, maar mentaal hebben ze een mokerslag uitgedeeld. Oostende heeft drie punten, Westerlo maar eentje.