KV Mechelen vernedert Genk en mag blijven dromen van een Europees ticket
Thuisploeg wint ruim van Limburgers

18-04-2015 19:53

Op speeldag 3 van Play-Off 2A heeft KV Mechelen een gouden zaak. Het versloeg Racing Genk met 4-0 en mag zich nu alleen groepsleider noemen. De Limburgers gaan het nog lastig krijgen om de groep te winnen.

Voor deze speeldag hadden beide teams zes punten. We konden dus spreken van een 'topper'. De thuisploeg trok meteen ten aanval en mocht al na twee minuten juichen. Soufiane Hanni gaf László Köteles het nakijken. Twee minuten later stond de gelijkmaker bijna op het bord, maar een kopbal van Benji De Ceulaer eindigde op de lat. De 1-1 kwam dus niet op het bord. De 2-0 wel. Na een vrije trap van Hanni sprong Dalibor Veselinović hoger dan iedereen en knikte raak. Na de dubbele voorsprong had Racing Genk voor de pauze geen echt antwoord meer in huis.

Ook na de koffie wist Genk niet van welk hout pijlen maken. Goed twintig minuten voor affluiten nam Jens Naessens alle spanning weg. Al inlopend zorgde hij voor de 3-0. Niet dat KV Mechelen het nodig had, maar een kwartier voor het einde gunde scheidsrechter Erik Lambrechts de thuisploeg nog een strafschop, Veselinović struikelde over Anele en de bal ging op de stip. De Zuid-Afrikaan kreeg bij de strafschopfase ook zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Veselinović nam het geschenk niet aan. Zijn panenka trof de deklat. De 4-0 kwam uiteindelijk toch nog op het bord. Ivan Obradović scoorde met een gelukje. Zijn voorzet verdween in één tijd in doel.

Volgende week vrijdag ontvangt Racing Genk thuis KV Mechelen. Indien de Limburgers nog in de running willen blijven voor een Europees ticket moeten ze dan winnen.