Arsenal en Puma werken samen aan voetbal voor linksvoetige spelers
Laat je niet vangen aan deze 1 april-grap van Arsenal

Arsenal en Puma werken samen aan voetbal voor linksvoetige spelers

01-04-2015 15:05

Heb jij deze titel ook al zien verschijnen op verschillende nieuwssites? Laat je dan vooral niet vangen. Het gaat namelijk om een 1 april-grap van Arsenal. De club heeft een filmpje de wereld ingestuurd waarin ze aankondigen dat Puma een nieuwe bal gaat lanceren voor linksvoetige voetballers: De evoPOWER voetbal.

Bij Arsenal zijn ze niet verlegen om een grapje met hun fans uit te halen. De Engelse club had een persbericht verstuurd waarin ze aankondigden dat zij als allereerste de nieuwe voetbal van het sportmerk Puma mogen testen. Een bal die speciaal ontworpen is voor.... linksvoetige spelers.

Keith Woods, een product manager, vertelde dat Arsenal bij hem kwam aankloppen. Ze zochten materiaal speciaal gemaakt voor hun linksvoetige spelers. Arsenal heeft namelijk heel wat 'linkse' spelers in hun kern. Het bedrijf kwam daarom met het idee voor een linkse voetbal te maken.

Onder meer Aaron Ramsey vertelde in het filmpje dat het heel erg moeilijk is om deze bal met je rechtervoet te spelen. Ook Santi Cazorla, Mesut Özil, Nacho Monreal and Hector Bellerin speelden het spelletje mee. Allemaal blijken ze naast ook voetbalkwaliteiten ook over acteurseigenschappen te beschikken, want de heren waren bijzonder enthousiast over de 'valse' voetbal.