Tegenstander heeft maar één verklaring voor de zege van de Rode Duivels
Courtois hield volgens Gutman de drie punten voor de Belgen

01-04-2015 14:06

De Rode Duivels pakten een belangrijke zege in Israël. Vooraf was gezegd dat de Israëlieten een hapklare brok zouden zijn voor Hazard en consoorten. In de eerste helft bevestigde het wedstrijdverloop ook alle vermoedens. In de tweede helft ontbond de thuisploeg hun duivels en maakte het de Belgen bijzonder moeilijk.

Het vroege doelpunt van Marouane Fellaini zette de Belgen al vlug op rozen. De troepen van Marc Wilmots speelden hun geliefkoosde spel en tikte Israël soms dol. De thuisploeg kroop in een egelstelling en liet al het Duivelse geweld op zich afkomen. De 0-1 ruststand was dan ook niet meer dan logisch te noemen. In de tweede helft werden de rollen omgekeerd. Israël drukte plots wel en de Belgen wisten van geen hout pijlen maken. Meer nog, de Rode Duivels hadden een uitstekende Thibaut Courtois nodig om enkele knappe doelkansen onschadelijk te maken.

Dat weet ook de bondscoach van Israël Eli Gutman. "Toen de Belgen met tien kwamen te staan, konden we de wedstrijd helemaal naar ons toe trekken, maar Courtois speelde een schitterende wedstrijd. Marc Wilmots mag hem bedanken, want hij heeft België recht gehouden. Jammer, want de tweede helft was onze beste van deze campagne", vertelt een ontgoochelde Gutman in Het Belang van Limburg.