Noteer alvast 15 maart in je agenda en zorg ervoor dat je vrij bent
Kalender ligt vast voor de komende maanden

Noteer alvast 15 maart in je agenda en zorg ervoor dat je vrij bent

26-01-2015 20:15

De kalendercommissie heeft meer duidelijkheid geschept over het einde van de reguliere competitie. De laatste speeldag wordt afgewerkt op zondag 15 maart. Alle wedstrijden van de slotspeeldag beginnen om 14u30. Dat liet Kalendermanager Nils Van Brantegem maandag weten.

"Artikel 1517.12 van het bondsreglement bepaalt dat alle wedstrijden van de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie op hetzelfde ogenblik moeten plaatsvinden. Daarom werd, in samenspraak met de rechtenhouders, besloten dat de 29e speeldag op zaterdag 7 maart (20u) afgewerkt wordt en dat de slotspeeldag op zondag 15 maart (14u30) ingepland staat", klinkt het in De Morgen.

Eerst was er gedacht dat de laatste wedstrijden konden doorgaanj op zaterdag 14 maart, maar Anderlecht en Club Brugge gooiden roet in het eten. Beide ploegen kunnen ze zich immers plaatsen voor de achtste finales van de Europa League (heenwedstrijd op 12 maart, terugmatch op 19 maart). En tussen Europese wedstrijden en duels in de Jupiler Pro League moeten er minstens twee dagen verschillen zitten. 

16 maart, de dag nadat de reguliere competitie is afgelopen wordt de kalender van de play-offs bekendgemaakt.