Kroatisch jeugdinternational tweede versterking voor KV Oostende
Antonio Milic moet Fred Vanderbiest alternatieven bieden achterin

Kroatisch jeugdinternational tweede versterking voor KV Oostende

23-12-2014 16:07

Ruim een week voor de heropening van de transfermarkt heeft KV Oostende zijn tweede versterking al beet. Na aanvaller Knowledge Musona komt nu ook verdediger Antonio Milic de gelederen versterken.

Milic is een linksvoetige centrale verdediger van 20 jaar en heeft een geschatte transferwaarde van een miljoen euro. KV Oostende plukt hem weg bij Hajduk Split, waar hij al 77 wedstrijden speelde in alle competities. Daarin scoorde hij al negen keer, waarmee meteen een van zijn sterkste wapens, zijn kopbalsterkte, duidelijk is.

De jonge Milic was dit seizoen niet weg te denken uit de basiself van de Kroatische subtopper, en scoorde deze maand nog de beslissende treffer in de beladen derby tegen RNK Split. De jeugdinternational zorgt voor de nodige verjonging in de verdediging, die behalve Jordan Lukaku uit allemaal late twintigers of dertigers bestaat. Als we voorzitter Marc Coucke mogen geloven, is Milic niet de laatste versterking deze winter. Coucke kondigde al aan nog eens twee miljoen euro te investeren in zijn 'weireldploegsje', en KVO werd vandaag nog in verband gebracht met Gents jeugdinternational Sébastien Locigno.