Steekt ijzersterke De Bruyne binnenkort ex-coach Mourinho de loef af?
Hij kan Mourinho tonen dat hij het wel kan

Steekt ijzersterke De Bruyne binnenkort ex-coach Mourinho de loef af?

21-12-2014 22:29

Kevin De Bruyne scheert dit seizoen hoge toppen met zijn ploeg Wolfsburg. Bayern Munchen is ongenaakbaar in de Bundesliga, maar met Wolfsburg heeft de Oost-Vlaming een goede kans op de tweede plaats. Toch wil De Bruyne nog hoger mikken: een terugkeer naar de Premier League blijft de droom die hij deze winter al kan najagen.

Volgens de Britse krant The Mirror wil Manchester City De Bruyne dolgraag inlijven. Het zou zelfs al in januari geregeld kunnen zijn. Met een overgang naar Manchester City zou De Bruyne een tweede kans kunnen krijgen in de Premier League, waar hij eerder min of meer flopte bij Chelsea. Coach Jose Mourinho leende hem uit en stuurde hem daarna wandelen, maar zou ondanks de koppositie in de Premier League al spijt kunnen hebben van die beslissing.

Manchester City gaat wel diep in de buidel moeten tasten, want voor minder dan 25 miljoen euro wil Wolfsburg zijn draaischijf niet laten gaan. 25 miljoen euro is uiteraard niets voor een miljardenclub als Manchester City, maar ze moeten wel rekening houden met de Financial Fair Play-regels. Die zeggen dat zelfs een schatrijke club niet meer mag uitgeven dan er binnenkomt, City moet dus een serieuze omzet draaien eer De Bruyne mag komen.