Onhoudbare Lokeren-vedette steekt zijn voorkeur niet onder stoelen of banken
"Gewoon de beste stap in mijn carrière"

Onhoudbare Lokeren-vedette steekt zijn voorkeur niet onder stoelen of banken

19-12-2014 07:14

Met de winterstop in aantocht wordt er weer volop gespeculeerd over de spelers die onze competitie kruiden. Vooral Dennis Praet werd al een resem ploegen gelinkt, maar ook Hans Vanaken is grof wild op de transfermarkt. Vanaken neemt echter niet alle voorstellen in acht: hij weet goed genoeg waar hij naartoe wilt.

Vanaken heeft zijn voorliefde voor een transfer naar Club Brugge nooit echt geheim gehouden, en vandaag doet hij in Het Nieuwsblad nogmaals een open sollicitatie: "Ik denk inderdaad nog steeds dat Club de beste volgende stap in mijn carrière is. Afgelopen zomer was er interesse van enkele buitenlandse clubs (onder andere Inter, nvdr.), maar ik wil eerst hier met de druk van een topclub leren omgaan. Enkele maanden geleden vroeg Lokeren te veel voor me, het is goed mogelijk dat het nu opnieuw gebeurt. Maar anderzijds wil ik ook niet zeggen: ik blijf zéker bij Lokeren deze winter. Ik heb immers al ondervonden dat het in het voetbal snel kan gaan en wil niet dat men mij achteraf een leugenaar gaat noemen"

De 22-jarige Gouden Schoen-kandidaat beseft overigens dat hij de laatste weken in een serieus dipje zit: hij heeft het moeilijk met het ritme van Lokeren, dat dit seizoen al 33 wedstrijden heeft moeten spelen. Bij Club Brugge zal dat natuurlijk alleen maar erger worden, maar toch lijkt de Limburger vastberaden om zijn droomtransfer te realiseren.