Dury beseft dat er verandering moet komen: “Vanaf nu allemaal moeilijke matchen”
Dury hoopt niet voor degradatie te moeten spelen

Dury beseft dat er verandering moet komen: “Vanaf nu allemaal moeilijke matchen”

26-10-2014 07:40

De troepen van Francky Dury konden hun kunstje van afgelopen week tegen Standard niet herhalen in het degradatieduel tegen Cercle Brugge. Essevee ging in eigen huis met 1-2 tegen de concurrenten uit Brugge. Trainer Dury hoopte op meer dan een nederlaag.

"Maar voor de vijfde keer kunnen we niet winnen na een voorsprong. Dat komt omdat we de balans niet vinden. We gaan te veel gebukt als we een moeilijk moment hebben. We moeten ons daar sneller overzetten. De twijfel ontstaat omdat we op de laatste plaats staan", vertelt hij aan Sporza.

"Na Lierse is het besef gekomen dat het een heel moeilijk seizoen wordt. Het besef dat je op de verkeerde weg zit, is voor mij een teken dat we op de goeie weg zitten. Maar vanaf nu worden het allemaal moeilijke matchen. Met eerst Mechelen en dan Genk. Een van die twee moeten we toch winnen."

Cercle Brugge kon met de winst profiteren van het gelijkspel van Waasland-Beveren. De Bruggelingen springen over Lierse en Waasland-Beveren naar de dertiende plek in het klassement. Zulte Waregem blijft laatste met zes punten, al moeten daar nog punten van de vroegtijdig stopgezette wedstrijd tegen Standard aan toegevoegd worden.