Liverpools clubicoon onder de indruk van Belgen: Sleutelrollen in alle grote clubs
De Schot Kenny Dalglish ziet elke week Belgen schitteren in de Premier League

Liverpools clubicoon onder de indruk van Belgen: "Sleutelrollen in alle grote clubs"

23-10-2014 17:43

Het aantal Belgen in de Premier League zijn niet meer op twee handen te tellen. Ondertussen kan er al een hele ploeg mét bankzitters gevormd worden. Dat de Belgen indrukken maken aan de andere kant van het kanaal, maakt Kenny Dalglish nog eens duidelijk. "Geregeld zijn ze bij de beste in de Premier League", laat hij weten in Sport/Voetbalmagazine.

Dalglish is een legendarische speler voor Liverpool. Hij speelde er in 13 seizoenen meer dan 350 wedstrijden en wist 118 keer te scoren. De Schot was er ook coach in het seizoen 2011-2012 en heeft dus recht van spreken, vooral als het om Simon 'Big Si' Mignolet gaat. "Een hele goede doelman. Begon sterk en houdt die lijn aan", zegt Dalglish. "Ik kan me een paar wedstrijden herrinneren dit seizoen waarin hij beslissend was."

Ook de karrevracht aan andere Belgen in Engeland maken een grote indruk op de 63-jarige Schot. Geregeld zijn ze bij de beste in de Premier League. Ze hebben allemaal sleutelrollen in alle grote clubs. Dat moet op termijn ook een effect hebben op de nationale ploeg. Ik zag ze in de kwalificaties (voor het afgelopen WK) tegen Schotland. Indrukwekkend!"