Verdediger Club Brugge schiet met scherp tijdens opmerkelijke hobby
Pistorius niet de enige schietgrage Oscar

Verdediger Club Brugge schiet met scherp tijdens opmerkelijke hobby

20-09-2014 10:29

In een interview met Het Nieuwsblad toont WK-revelatie en verdediger van Club Brugge Oscar Duarte een onbekende kant van zichzelf. De Costa Ricaan voelt in zijn vrije tijd namelijk graag het koele metaal van een 9mm in zijn hand.

Duarte werkt zijn internationale wedstrijden af voor Costa Rica, maar werd geboren en vertoefde zijn eerste vijf levensjaren in Nicaragua. Als hij daar terugkeert, wat regelmatig gebeurt, weet hij ook wat hij er het liefst doet. "Op vakantie in Nicaragua ging ik met mijn neven altijd op leguanen jagen. Ik kan het redelijk, maar zij zijn er meer bedreven in om vanaf tien meter afstand die hagedissen te schieten. Sommige voetballers veranderen wanneer ze ouder worden, ik niet. Ik vind het nog altijd heerlijk om erop uit te trekken met katapulten en kattenkwaad uit te steken. Wanneer ik bij mijn neven ben, doen we dat nog altijd. Zij eten die leguanen op, ik niet."

Zo onschuldig blijkt de hobby van 'trigger happy' Duarte niet altijd te zijn. In Costa Rica werd begin dit jaar een klacht ingediend tegen de voetballer, die iemand onder schot zou gehouden hebben. Larie volgens Duarte zelf. "Er is een krant die dat schrijft, maar wat zij beweren, is niet gebeurd. Ik ben eerder voor die zaak al vrijgesproken. Nu wordt dat weer opgerakeld. Mijn advocaat is ermee bezig." De feiten zouden dateren van mei 2012.