Twee Nederlandse ploegen overtreffen drie Belgische ploegen

Twee Nederlandse ploegen overtreffen drie Belgische ploegen

18-09-2014 23:43

Nederland mag dan maar met twee ploegen de poulefase van de Europa League hebben gehaald, het doet dat wel met landgenoten. Iets wat bij de Belgische deelnemers allerminst gezegd kan worden.

PSV viel vandaag op door met elf Nederlanders aan de start te verschijnen. Later viel de Oostenrijker Ritzmaier wel nog in, maar toch een knappe prestatie voor de ploeg uit Eindhoven die dan ook nog wist te winnen. Feyenoord moest twee uur later overigens niet veel onder doen met negen Nederlanders aan de aftrap.

Bij de Belgische ploegen wa het aantal landgenoten heel wat minder. Club Brugge was, door enkele verrassende ingrepen van Preud'homme, de zwakste leerling van de klas met amper vier Belgen. Standard Luik moet met vijf landgenoten in de basis echter niet veel onder doen. Zelfs Sporting Lokeren stond maar met zes Belgen aan de aftrap. Na de buitenlandse wissels eindigde het wedstrijd zelfs maar met vier Belgische vlagjes op het veld.

Met 15 Belgen doen de Lokeren, Standard en Club Brugge dus slechter dan de twee Nederlandse deelnemers en hun 20 Nederlanders. Wat op lange termijn her meest opbrengt zal de toekomst uitwijzen.