Scolari gooit Braziliaans elftal op de schop voor troostfinale tegen Oranje
Vooral in aanval veel wijzigingen verwacht

Scolari gooit Braziliaans elftal op de schop voor troostfinale tegen Oranje

12-07-2014 08:01
7

Brazilië treedt zaterdagavond in een gewijzigde formatie aan tegen Oranje. De Braziliaanse bondscoach Felipe Scolari zal in de troostfinale van het WK zijn ploeg op een aantal posities wijzigen.

'Big Phil' kondigde tijdens de persconferentie in Brasilia 'twee of drie' veranderingen aan ten opzichte van de dramatisch verlopen halve finale tegen Duitsland (1-7). Aanvoerder Thiago Silva keert na een schorsing in ieder geval terug in de ploeg, al sloeg de verdediger de training van vrijdag over.

De 'Seleção' wil tegen Oranje aan het eerherstel werken na de historisch zware nederlaag tegen Duitsland. "We willen onze eer en waardigheid terug'', zei Thiago Silva. "Dit shirt met de vijf sterren verdient namelijk respect."

"We zijn daarom zeer gemotiveerd om tegen Nederland voor de winst te gaan. We treffen een sterke tegenstander, die zomaar in de finale tegenover Duitsland had kunnen staan. In 2010 hebben we op het WK al van Oranje verloren, ik wil dat niet nog een keer meemaken", aldus de verdediger van Paris Saint-Germain.

Op basis van de laatste training lijkt de veelbekritiseerde spits Fred zijn basisplaats kwijt, net als Hulk en Bernard. Oranje krijgt in het Estádio Nacional waarschijnlijk te maken met Willian, Jô en Ramires. De terugkeer van Thiago Silva gaat ten koste van Dante. De wedstrijd om het brons begint om 17.00 uur Braziliaanse tijd (22.00 uur in Nederland) en staat onder leiding van de Algerijnse scheidsrechter Djamel Haimoudi.

Vermoedelijke opstelling Brazilië: Julio César; Maicon, David Luiz, Thiago Silva en Marcelo; Fernandinho, Ramires en Luiz Gustavo; Oscar, Jô en Willian.